Tips bij verstoppingen in de afvoerbuizen!

Een van de problemen waar AVS regelmatig telefoon voor krijgt, zijn allebei verstoppingen. Hieronder geven wij de meest voorkomende oorzaken van dit probleem en 3 tips hoe je dit probleem vaak zelf al kan oplossen.

verstopte leiding

Wat kan zoal de oorzaak zijn van bv. een verstopt toilet?

  1. Dingen die niét in het toilet thuishoren
    Nog al te vaak gooien mensen vochtig toiletpapier, lege toiletrolletjes, hygiënische verbanden, etensresten, … in het toilet. Die dingen horen daar echt niet in thuis, en kunnen voor veel problemen zorgen. Zelfs al staat er op de verpakking dat het wél kan, dat het onschadelijk is, dat het oplost in water: gooi niets in het toilet dat obstructies kan veroorzaken.
  2. Fouten in de constructie van leidingen
    Té oplopende of té aflopende leidingen zijn niet goed. Als je natuurlijk een oud huis hebt of koopt, weet je vaak niet hoe de leidingen liggen. Als er geen blokkade is door bovenstaande oorzaak en het toilet geraakt toch vaak verstopt, moeten we aan fout af- of oplopende leidingen denken.
  3. Een volle beerput
    Een goed werkende beerput functioneert normaal zodanig  dat hij niet hoeft leeggemaakt te worden. Een beerput is een levend organisme dat in normale omstandigheden niet verstopt kan geraken, omdat het zichzelf verteert. Maar als er natuurlijk teveel dingen door het toilet worden gespoeld, die er niet in thuishoren kunnen er wel problemen komen. Zie punt 1. ;-)

Help! We hebben toch een verstopping. Wat nu?
Voor je Pieter van AVS belt, geven we je graag gratis tips die je eerst kan proberen.

TIP 1
Giet in geval van verstopping NOOIT chemisch ontstoppingsmiddel in het toilet of afvoerbuizen. Als er een blokkade zit, kan het product vast komen te zitten in de leiding, zonder dat het weg kan. Je leidingen kunnen daardoor ernstig beschadigd geraken, waardoor de problemen enkel verergeren.

TIP 2
Wees ook voorzichtig met ontstoppingsveren die je in doe-het-zelfzaken vindt. Als je oude leidingen hebt (van terracotta of koper) dan kan je met zo’n metalen veer de leidingen beschadigen. PVC- of PPCbuizen kunnen daar normaal wel tegen, maar dan nog is voorzichtigheid geboden. Je wil écht geen gat slaan in een afvoerleiding…

TIP 3
Het allerbeste alternatief is nog altijd de klassieke ontstopper, de zuignap op de stok. Bij een lavabo bijvoorbeeld kan je de zuignap over het putje plaatsen, de afloop dicht houden, een paar keer op neer bewegen, en met wat geluk komt de verstopping los.

verstopt toilet

En als dat allemaal niet lukt, bel ons dan gerust!
Pieter probeert eerst telefonisch te helpen, maar komt uiteraard ook ter plekke kijken, indien nodig!

 

Herstelling gaswandcondensatieketel Junkers in Lier

AVS doet niet alleen nazicht van ketels, maar herstelt ze ook indien nodig.
Bij dit gezin uit Lier werkte hun verwarming niet naar behoren, dus zochten we in hun Junkers gaswandcondensatieketel naar het probleem. Na inspectie bleek de manometer (die zorgt voor druk in de ketel) defect, en dus plaatse AVS een nieuwe manometer.
Na een testrondje bleek dat de ketel en dus ook de verwarming weer werkte zoals het hoorde.

herstelling Junkers Lier 1
 `
defecte manometer

herstelling Junkers Lier 2 herstelling Junkers Lier 3
herstelde manometer + test van de vernieuwde Junkers gaswandcondensatieketel

Vloerverwarming in een houtskeletbouw in Ranst

Deze vloerverwarming plaatste AVS in een houtskeletbouw-woning.
De firma 3Bouw verzorgde de nieuwbouw in houtskelet, AVS stond in voor het sanitair en de verwarming. De vloerverwarming werd gelegd op het gelijkvloers én de eerste verdieping. Op het gelijkvloers kozen we voor een tackersysteem, op de eerste verdieping werd de vloerverwarming op noppenplaten gelegd.

vloerverwarming tackersysteem Ranst1 vloerverwarming tackersysteem Ranst2

 

 

Badkamer-renovatie in Boechout

AVS verzorgde de renovatie van deze badkamer in Boechout.
We vervingen het ligbad op de eerste foto, door de inloopdouche van Newform Fim’s die je kan zien op de laatste foto.
Alle aan- en afvoerleidingen in de badkamer werden ook vernieuwd tot aan de ketel, dat zie je op de middelste foto.

badkamerrenovatie Boechout VOOR

badkamerrenovatie Boechout TIJDENS   badkamerrenovatie Boechout NA